Cabaret Garfi d’Or, 1978

AJUNTAMENT-BCN_191

 

CAT>>>

Cabaret Garfi d’Or
Faltava poc per a les primeres eleccions municipals democràtiques. L’Ajuntament, presidit per l’alcalde Socías, començava a recuperar la cultura i les imatges que el franquisme havia esborrat. Entre elles, les produïdes per la gran generació de dibuixants i il·lustradors de principis de segle. L’oferta de cabaret dins les Festes de la Mercè donava un toc de desmitificació i escàndol a unes festes tradicionalment serioses i oficials.

Com a fons del cartell, apareix el teló-cortina de Junceda, i la imatge central és la il·lustració d’un personatge, a la manera del cabaret berlinès dels anys trenta.

La Cúpula Venus va utilitzar aquesta imatge com a marca de la casa mentre va durar la seva activitat a les Rambles de Barcelona.

La tipografia està situada en un suport autònom a l’estil de la tradicional publicitat de teatre. És un cartell dins el cartell.

ESP>>>


Cabaret Garfi d’Or
Faltaba poco para las primeras elecciones municipales democráticas. El Ayuntamiento, presidido por el alcalde Socías, empezaba a recuperar la cultura y las imágenes que el franquismo había borrado. Entre ellas, las producidas por la gran generación de dibujantes e ilustradores de principios de siglo. La oferta de cabaret dentro de las Fiestas de la Mercè daba un toque de desmitificación y escándalo a unas fiestas tradicionalmente serias y oficiales.

Como fondo del cartel, aparece el telón-cortina de Junceda, y la imagen central es la ilustración de un personaje, a la manera del cabaret berlinés de los años treinta.

La Cúpula Venus utilizó esta imagen como marca de la casa mientras duró su actividad en las Ramblas de Barcelona.
La tipografía está situada en un soporte autónomo al estilo de la tradicional publicidad de teatro. Es un cartel dentro del cartel.

 

AÑO: 1978
AUTORA: Pilar Villuendas
TEMÁTICA: Teatro Fiestas de la Mercè
DIMENSIONES (en cm): 59 × 46
CLIENTE: Ajuntament de Barcelona
MATERIAL: Papel offset
SISTEMA DE IMPRESIÓN: Offset | 2 tintas directas
TÉCNICA GRÁFICA: Ilustración



Deja un comentario