Festes de la Mercè al Poble Sec, 1978

Politic-Social_231

CAT>>

Festes de la Mercè al Poble Sec

L’edifici del carrer de Blai era un dels pocs espais singulars de l’interior de la densa trama urbana del Poble Sec. Al llarg dels anys va tenir usos molt diversos: escola per a «nens pobres», seu del sindicat de la CNT, local de la Falange i del Movimiento…

L’A.V. del Poble Sec el reivindicava per a usos culturals. El setembre de 1978 els veïns el van ocupar coincidint amb les festes de la Mercè.

El cartell reprodueix la façana del local el 1978, molt en la línia del noucentisme i a la manera de Torné i Esquius i els seus «dolços indrets de Catalunya», ressaltant-ne la ingenuïtat dels elements, les acàcies del pati o la tanca de fusta pintada de blauet (elements tristament desapareguts amb la intervenció freda, despersonalitzada i dura dels arquitectes «moderns»).

La convocatòria va aplegar molts veïns del barri i la imatge del cartell va identificar l’edifici fins a la seva conversió en biblioteca municipal.

ESP>>

Fiestas de la Mercè en el Poble Sec

El edificio de la calle Blai era uno de los pocos espacios singulares del interior de la densa trama urbana de Poble Sec. A lo largo de los años tuvo usos muy diversos: escuela para «niños pobres», sede del sindicato de la CNT, local de la Falange y del Movimiento…

La A.V. del Poble Sec lo reivindicaba para usos culturales. En septiembre de 1978 los vecinos lo ocuparon coincidiendo con las fiestas de la Mercè.

El cartel reproduce la fachada del local en 1978, muy en la línea del noucentisme y a la manera de Torné i Esquius y sus «dulces lugares de Catalunya», resaltando la ingenuidad de los elementos, las acacias del patio o la valla de madera pintada de azulete (elementos tristemente desaparecidos con la intervención fría, despersonalizada y dura de los arquitectos «modernos»).

La convocatoria reunió a muchos vecinos del barrio y la imagen del cartel identificó el edificio hasta su conversión en biblioteca municipal.

 

AÑO: 1978 AUTOR(ES): Pilar Villuendas

TEMÁTICA: Asociaciones de vecinos

DIMENSIONES (en cm): 50 × 70

CLIENTE: AV Poble Sec

MATERIAL: Papel offset

SISTEMA DE IMPRESIÓN: Offset | 2 tintas directas

TÉCNICA GRÁFICA: Ilustración



Deja un comentario