Salvem el Mercat de les Flors, 1978
CAT>>
Salvem el Mercat de les Flors
L’any 1978 L’Associació de Veïns del Poble Sec demana convertir el Mercat de les Flors (dels arquitectes Manel Mayol i Josep M. Ribas) i els magatzems muicipals adjacents en Ateneu Popular.
Una festa amb Sisa i Serrat dóna suport a la reivindicació d’una àrea d’equipaments culturals que relacioni la ciutat amb Montjuïc. Paral·lelament, i sota l’alcaldia de Socías, els veïns inicien converses amb els comerciants de flors, que acaben amb el seu trasllat al Maresme.
1981: Una denúncia veïnal atura les obres il·legals d’enderrocament de part de l’estructura del recinte.
1983: Peter Brook representa la seva versió de l’òpera Carmen en el que és l’inici de la conversió de l’espai en teatre municipal.
1990: Comencen les obres de rehabilitació de la sala B, finançades per l’Ajuntament, el qual cedirà l’antic Mercat de les Flors com a seu del Teatre Lliure.
ESP>>
Salvemos el Mercat de les Flors
El año 1978 la Asociación de Vecinos del Poble Sec pide convertir el Mercat de les Flors, de los arquitectos Manel Mayol y Josep M. Ribas, y los almacenes municipales adyacentes en Ateneo Popular.
Una fiesta con Sisa y Serrat apoya la reivindicación de una área de equipamientos culturales que relacione la ciudad con Montjuïc. Paralelamente, y bajo la alcaldía de Socías, los vecinos inician conversaciones con los comerciantes de flores, que acaban con su traslado en el Maresme.
1981: Una denuncia vecinal detiene las obras ilegales de derribo de parte de la estructura del recinto.
1983: Peter Brook representa su versión de la ópera Carmen en lo que es el inicio de la conversión del espacio en teatro municipal.
1990: Empiezan las obras de rehabilitación de la sala B, financiadas por el Ayuntamiento, el cual cederá el antiguo Mercat de les Flors como sede del Teatre Lliure.
AÑO: 1978
AUTORA: Pilar Villuendas
TEMÁTICA: Político-social
DIMENSIONES (en cm): 30 x 43 cm (cartel) i pegatina
CLIENTE: A.V. Poble Sec
TÉCNICA GRÁFICA: Offset